Ads 468x60px

vineri, 29 ianuarie 2010

A murit Miramax!


Avem neplacerea de a va anunta ca astazi, 28 ianuarie 2010, cei de la Disney au inchis faimoasa companie Miramax. Infiintata in 1979 de Harvey si Bob Weinstein, compania si-a stabilit inca din primii ani de activitate cateva standarde de excelenta de care s-a tinut cu sfintenie pana in ultimul moment. Miramax ne-a livrat filme precum Sex, Lies and Videotapes, Clerks, The Piano, Reservoir Dogs, The Crying Game si The English Patient.

Desi a fost cumparat in 1993 de catre cei de la Disney pentru suma de 70 milioane $, fratii Weinstein au continuat sa conduca Miramax-ul asa cum au stiut ei mai bine: brutal si eficient. Cu un aport financiar considerabil venit din partea celor de la Mouse House, compania a continuat sa produca filme de Oscar cu un simt al succesului aproape supranatural.

Insa problemele financiare au generat un conflict iremediabil intre fratii Weinstein si Michael Weisner. Drept urmare, cei doi au parasit compania in 2005, si au fondat The Weinstein Company, care din pacate nu merge ca pe roate.

In urma acestui “deces” regretabil, au ramas in suspensie sase proiecte, printre care The Tempest si The Debt, ambele cu Helen Mirren in distributie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu