Ads 468x60px

luni, 30 noiembrie 2009

District 9, şanse la Oscar?


Anul succeselor cu bugete mici şi actori necunoscuţi s-ar putea să lase semne şi la următoarea ediţie a premiilor Oscar. Alături de Marea mahmureală şi Paranormal Activity, District 9 este filmul venit de nicăieri care a întrunit aprecierile unor grupuri foarte diferite de "consumatori", publicul şi criticii, obţinând în acelaşi timp admiraţia (a se citi invidia?) specialiştilor de la Hollywood.

Bugetul minuscul (pentru genul SF) al lui District 9, un regizor începător şi un non-actor în rolul principal nu au sabotat drumul spre succes al acestui SF care a strâns 200 de milioane de dolari la box-office, asta în timp ce se află pe multe liste ale celor mai bune filme ale anului.

Dar este realistă presupunerea că District 9 va primi cel puţin o nominalizare la Oscaruri? Regizorul Neill Blomkamp, citat de Reuters, crede că nu, deşi consideră că Sharlto Copley, interpretul insolitului personaj principal, merită din plin o nominalizare. În ceea ce priveşte posibilitatea regăsirii lui District 9 pe lista mărită, de zece titluri, de nominalizaţi pentru cel mai bun film al lui 2009, multe guri de la Hollywood consideră că SF-ul lui Blomkamp are toate şansele să se afle printre acestea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu