Ads 468x60px

duminică, 20 decembrie 2009

“Avatar”: 27 milioane $ la box-office in prima zi


Asa cum era de asteptat, noul film al lui James Cameron, grandiosul Avatar, a “prestat” foarte bine la box-office in ziua lansarii, incasand 27 milioane de dolari din biletele vandute in 3,452 de sali de cinematograf . Cu toate ca e o suma consistenta, si cu toate ca filmul e exploziv, spectaculos si “vizualmente” extraordinar, nu s-a stabilit niciun record intr-ale succesului de casa.

Avand insa in vedere ca Avatar-ul nu a fost lansat in sezonul estival, cele 27 de milioane aduse in doar prima zi de proiectii reprezinta o incontestabila reusita comerciala. Filmul lui Cameron a surclasat, in acest sens, animatia Ice Age:The Meltdown, care a incasat in prima zi in jur de 21 milioane de dolari.

Liderul acestui clasament ramane post-apocalipticul I Am Legend, care a incasat 30.1 milioane de dolari in ziua premierei. Desi Lord of the Rings a “facut” 34 milioane de dolari in ziua lansarii, plasandu-l astfel in cap de lista, filmul e “descalificat” fiindc-a fost lansat intr-o miercuri. Pare aiurea la o prima lectura, insa clasamentele de acest gen pornesc de la premiza ca un sfarsit de saptamana din luna decembrie aduce la cinema mai putina lume decat un mijloc de saptamana de decembrie, si cu mult mai putina lume decat orice parte a unei saptamani de vara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu