Ads 468x60px

sâmbătă, 26 decembrie 2009

James Cameron recomanda Chinei sa nu limiteze importul de filme straine


Conform celor de la Fandango.com, James Cameron le-a recomandat calduros mogulilor chinezi sa lupte pentru o cinematografie locala mai permeabila influentelor internationale, sa nu mai filtreze importul de filme straine, si sa ofere publicului chinez un meniu filmic mai variat.

Aflat in Beijing pentru a-si promova homericul Avatar, regizorul a remarcat ca starea economica foarte buna a Chine face ca vechiul impuls de a proteja cinematografia locala sa fie completamente superfluu, si chiar contra-productiv.

“Economia Chinei creste foarte rapid. Cred ca acum nu mai are nevoie sa se protejeze atat de mult. Iar cineastii chinezi sunt foarte buni si foarte respectati”, a declarat Cameron.

Guvernul chinez a inteles sa protejeze cinematografia locala prin limitarea importului de filme straine la un maximum de 20 pe an, ceea ce inseamna ca, printre altele, blockbuster-urile americane nu prea au ce cauta pe piata chineza. Trierea este foarte stricta si nu se depasesc cele 20 de filme admise.

“Cred ca, prin deschiderea portilor pentru cinematografia modiala, intreaga industrie filmica din China va creste fulminant. Oamenii vor fi entuziasmati, vor fi mai multe sali de cinema, mai multa dorinta de a merga la un film, ceea ce va permite si cineastilor chinezi sa-si lanseze filmele in China cu mai putina bataie de cap”, a concluzionat Cameron.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu