Ads 468x60px

joi, 17 decembrie 2009

Roy E. Disney a murit la 79 de ani!!!



Roy E. Disney, cel care a ajutat la revitalizarea diviziei de animatie a companiei fondate de unchiul sau, Walt Disney, a decedat ieri la varsta de 79 de ani.

Acesta era internat la spitalul Hoag Memorial din Newport Beach, California si suferea de cancer la stomac. El era ultimul membru al familiei Disney care a lucrat in cadrul acestei mari companii, fondate de unchiul si de tatal lui, Roy O. Disney.

Acesta a reusit sa aduca studioul de animatie inapoi pe picioare si a declansat o revitalizare creativa, lucru ce a dus la animatii precum : “The Little Mermaid”, “Beauty and the Beast” si “The Lion King”.

Roy Disney a avut parte de o copilarie de vis, avand sansa de a se juca la studio. De multe ori i se intampla ca animatorii sa-l cheme sa-l intrebe ce parere are despre unele desene. Cariera lui in cadrul companiei a inceput in 1953, cand a lucrat la documentare despre natura precum: “The Living Desert”, “The Vanishing Prairie” (ambele au fost premiate la Oscar).

In urma lui a lasat-o pe sotia lui, Leslie DeMeuse Disney, fosta sotie, Patricia Dailey Disney, cei patru copii pe care i-au avut impreuna si 16 nepoti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu