Ads 468x60px

luni, 18 ianuarie 2010

Avatar, lider la Golden Globes si la Box-office


Lucrurile au inceput sa se schimbe putin in Box-office-ul Sua, dupa ce filme precum The Book of Eli sau The Lovely Bones au fost lansate in aceasta vineri. Singurul care de 5 saptamani a ramas neclintit de pe pozitia 1 a fost Avatar-ul lui James Cameron. Acesta a impuscat doi iepuri dintr-o lovitura dupa ce de la Golden Globes a plecat cu 2 trofee (cel mai bun film – drama si cel mai bun regizor), iar din buzunarele americanilor a reusit sa mai ia inca 41,3 milioane de $.

Incasarile filmului au scazut doar cu 17,9% fata de weekend-ul precedent, lucru care se intampla foarte rar in ultima perioada. Ultimul film care a reusit aceasta performanta (5 saptamani pe locul 1, o scadere de mai putin de 20%) a fost The Sixth Sense . Cu un total de 491 milioane de $ numai in SUA, este doar o chestiune de timp pana Avatar va trece pragul de jumatate de milion de $ din incasari domestice.

Chiar daca vineri The Book of Eli parea sa ameninte dominatia Avatarului, pana la urma drama care il are pe Denzel Washington in rolul principal s-a multumit cu 31,6 milioane $ si locul 2 in box-office. Cat despre The Lovely Bones, drama lui Peter Jackson, aflata la primul weekend in care a fost lansata la scala larga, aceasta si-a facut loc pe pozitia a 3-a a clasamentului cu 17 milioane $.

Al treilea nou intrat al saptamanii, The Spy Next Door l-a clasat pe Jackie Chan mai spre sfarsitul clasamentului cu 9,7 milioane $.

Sherlock Holmes se tine inca bine pe pozitia a 4-a, mai ales ca la finalul weekend-ului si-a adjudecat si un Glob de Aur pentru cel mai bun actor intr-o comedie/musical.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu