Ads 468x60px

marți, 19 ianuarie 2010

Avatar: 1,62 miliarde $ in 32 de zile


Dupa cum anticipaseram, ieri incasarile domestice (din SUA) ale filmului Avatar au atins cifra de 500 milioane de $, dupa doar 32 de zile de la lansare, doborand astfel recordul pe care il stabilise inainte The Dark Knight. In acest week-end megaproductia lui James Cameron a incasat 166 milioane $ la nivel mondial, cumuland astfel un total de 1,62 de miliarde $ din vanzari de bilete. Aflat acum la o distanta de doar 200 milioane de $ fata de recordul stabilit de Titanic, intrebarea nu mai e daca Avatar va intrece Titanic-ul ci cat de curand o va face?

Iata o lista cu recordurile pe care Avatar le-a batut:

1.Din cele 3 filme care au incasat 500 milioane $ la nivel domestic, Avatar a ajuns la aceasta suma cel mai repede – 32 de zile. Lui The Dark Knight i-a luat 45 de zile, iar Titanic-ului 98.

2.Avatar este primul film care a reusit sa inregistreze aceeasi performanta ca The Sixth Sense in 1999 – sa fie 5 saptamani consecutiv pe locul 1 in box-office.

3.Incasarile de 42,8 milioane in a cincea saptamana sunt de departe cele mai mari inregistrate de un film in a cincea saptamana de la lansare. Titanic a incasat 30 de milioane $ in a 5-a saptamana, iar The Sixth Sense 23.

Dupa cum am spus, este doar o chestiune de timp pana Avatar va intrece Titanicul, iar Globurile de Aur pe care tocmai si le-a adjudecat nu vor face decat sa creasca interesul cinefililor pentru acest film.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu